holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Häckning när som helst nu

Ikväll när vi i familjen kom hem efter en promenad, så hörde jag kattuggle-hanen i skogen bredvid huset. Jag och min äldsta dotter Norah, som är 5, gick ut i skogen och spårade upp hanen. Det var en magisk upplevelse för oss båda! Mörkt, kallt och så hanens hoande läte som kom allt närmare oss hela tiden. Vi smög sakta mot ljudet och till slut var vi bara ca 30 meter ifrån ugglan. Vi såg honom uppe i trädet! Efter en stund hörde vi honan och dom flög iväg tillsammans.

Senare nu ikväll har honan varit i holken och gosat! Kolla filmen så ser ni vad jag menar. Hon stannade över 10 minuter vilket är mycket när det inte finns ägg eller ungar i holken. Nu är det väldigt nära häckning! Detta KAN vara sista klippet innan häckningen börjar. Jag hoppas det blir i min holk, men det är ju inte helt säkert än.

Hon “brukar” börja häckningen på alla hjärtans dag, 14 februari, så enligt kalendern ska det vara 12 dagar kvar minst… Men vi får se. Det är spännande nu iallafall.

 

Leave a Reply