holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Hanen död?

Ja, är det så att hanen är död kanske? Det är så klart svårt att avgöra vad som hänt, men jag tycker just nu att det mesta tyder på just det.

Hanen sitter i alla fall inte i sitt vanliga träd. Det var ett tag sedan nu han var där. Och jag tror det är honan som kommer in till holken då och då nu. Helt säker är jag inte, men jag tror det. Och det känns också tyvärr som en bra förklaring till varför det är så tyst i skogen. Inget hoande alls. Så det känns tyvärr som att reviret är sönder just nu.

Nu verkar honan sörja om du tittar på videoklippet. Ugglor lever i par livet ut. Det som kan hända nu är att en ny hane eventuellt kommer in i reviret och eventuellt bildar par med honan om något eller några år – eller så dör nog honan också och så får vi hoppas att ett nytt par flyttar in.

Vi får se. Kanske kan Knipan komma till holken i år utan att känna sig attackerad i så fall.

 

Leave a Reply