holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Knipan har lagt ägg i holken

Den 1 april 20:28 kom Knipan till holken igen och nu har hon lagt ägg! Nej, det är inget aprilskämt!

Jag vet inte om jag ska bli glad eller inte – jag vill ju helst ha ugglan i holken, men det är ju kul med Knipan också. Det som inte känns bra just nu är ju att troligen kommer ju Ugglan tillbaka… Jag vill helst inte ha en fight om holken och en trasig häckning i år igen. Men vi får väl se vad som händer. Det lär bli spännande att följa detta under påskhelgen!

Det finns också ett filmklipp här som jag tror är ganska unikt. På andra klippet kan ni se när Knipan faktiskt lägger själva äggen. Ni kan se hur hon klämmer ut dom och faktiskt också höra det på ljudet. Det kan inte vara hur vanligt som helst att filma just det. Så lite stolt på ett nördigt sätt är jag faktiskt! 🙂

Efter en stund, kl 20:43, så bäddade Knipan ner äggen i spåna och hoppade ut ur holken. Det känns lite konstigt, dom måste ju värmas. Vi får hoppas för äggens skull att hon snart kommer tillbaka igen.

Ägg i holken till påsk alltså…

 

Leave a Reply