holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Besök i holken varje dag men ingen häckning

Under mars månad har ugglorna varit i holken nästan varje natt. Ofta flera gånger varje natt. Men ännu ingen häckning!

Jag hörde också hanen hoa utanför huset en morgon vid 9 snåret när det var ljust ute vilket är lite udda. Och han fick svar från en annan hane och ljudet kom ifrån Dag’s holk vid Gödeberg. Då är det alltså två skilda par som har var sitt revir alltså. Skönt att man fick svar på den gåtan iallafall!

Och “mitt” uggle-par har inte häckat ännu eftersom jag ser båda i holken samtidigt ganska ofta. Dags ugglepar började ju sin häckning för ungefär en månad sedan så dom har nog precis kläckts till ungar om allt gått bra.

Mina ugglor verkar försöka och försöka att få till en häckning i år, men har inte lyckats ännu. Det är väl inte varje gång det lyckas. Precis som hos oss människor så måste man prova ofta innan man hittar rätt…

Här kan man se båda ugglorna i holken igen så jag tror inte honan har startat en häckning någon annanstans iallafall.

 

Leave a Reply