holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Tekniska problem och tre ägg

Det har varit ett uppehåll i rapporteringen på grund av tekniska strul. Strömförsörjningen till kameran i holken hade helt lagt av. Jag vet inte exakt vad som hänt, men överhettning eller brand eller liknande kanske i adaptern. Jag har inte vågat gå upp till holken för att titta på grund av att riskera att ugglan skräms och avbryter häckningen. Jag har varit nedanför och kikat på kablar etc men honan gillade inte att jag var där. Hon kom ut och tittade elakt på mig.

Jag har ändå idag lyckats få till ström till kameran och den verkar fungera hyfsat ändå. Tur man är Ingenjör!

Något är ändå skumt så jag ska kika på detta mera i detalj sen. Bilden på kameran blir skarpare nu (vilket är bra) men samtidigt med en enorm kontrast med stora svarta partier. Men nu är ändå kameran igång igen.

Natten mellan 12-13 februari lade honan sitt tredje ägg och allt har gått bra så här långt.

I klippet som jag har med här ser ni hur hanen kommer med fladdermus till honan som mat (Dvärgfladdermus). Vi satt och åt middag och jag såg att fladdermössen vi har här var ute och flög. Och mitt under middagen vid fönstren såg jag något som small till och ramlade ner. Det var troligen ugglan som plockade fladdermöss på vår balkong.

Leave a Reply