holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Ungarna har det bra

Jag har varit ute ikväll i skogen och letat upp mamman och ungarna. Såg aldrig pappan, men hörde honom. Allt verkar ok.

Ungarna har nu tagit sig bort från min tomt och är i anslutning till stigen mot skogen och sitter nu ca 2 meter upp i små träd. Ganska skyddat mot räv och annat. Mamman sitter högt uppe i en tall och har god utsikt över hela den delen av skogen. Hon varnade mig skarpt när jag kom ungefär 30 meter ifrån henne – så hon är på hugget. Hon attackerade mig inte denna gången, men flög fram mot mig och varnade.

Ska lägga upp lite bilder här sen, men hinner inte just nu. Blir troligen imorgon fredag kväll. Förhoppningsvis har jag hunnit kika lite mer i skogen då också. Det är mest kritiskt nu de första dagarna. Om någon vecka kan ungarna flyga så pass bra att dom klarar sig ifrån sina eventuella fiender. Men med denna aggressiva mamma dom har så klarar dom sig nog bra ändå… jag trodde aldrig att en uggla skulle kunna orsaka några större skador på en människa, men jag har varit klart yr idag och känt av smällen i huvudet. Troligen beror det på att hon attackerade mitt huvud och att hon hade hyfsad fart. Och att det tog på sidan på huvudet mot örat. Så troligen fick sig balans-sinnet kring öret en törn och det har suttit i hela dagen idag.

Leave a Reply