holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Häckningen fortsätter

Än så länge är allt som det ska vara i holken här. Honan är där på dagarna i holken men hon har inte lagt några ägg ännu. Hon kommer in i holken på morgonen runt 06-07 och sen lämnar hon igen när det börjar bli mörkt ute runt 16-17. Och hanen är utanför i skogen och väntar, ibland hoandes och markerar sitt revir.

Ugglornas hoande kan låta lika i mångas öron tror jag, men jag hör ju skillnad på individer. Och vår hane här han låter i år som han ska dö snart. Hoandet är alldeles rostligt och det är knappt han kan hoa. Det känns konstigt. Det är knappt så det hörs att det är en uggla.
Det sägs att honan kan bedöma hur stark och fertil hanen är genom sitt hoande. Denna hane kan inte få höga poäng där…
Det kan ju faktiskt vara exakt så – att det är samma hane som vanligt men att han faktiskt börjar bli gammal.

Leave a Reply