holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Knipan lägger ägg igen

På långfredagen, den 3:e april, på kvällen kom Knipan tillbaka till holken igen och lade mera ägg. Lite konstigt dock är att hon drog direkt efter hon lagt äggen igen – precis som förra gången. Så äggen var ute värme hela påskhelgen så dom blir det nog inget av tyvärr.

Troligen kände sig Knipan inte helt trygg i holken och valde att överge äggen. Även fast det var påsk…

Så nu är holken just nu tom på fågel, men full med ägg.

2015-04-05_13-36-31

 

2 Responses to “Knipan lägger ägg igen”

 1. Tommy Abrahamsson Says:

  Spännande fortsättning följer.
  Mården kan nog vara svår att hindra när detta skafferi är känt.
  Kanske har du följt händelserna i Danmark där en mård norpade ägg hos ett par havsörnar.
  http://pandion.dof.dk/webtv

  Får du alltför svår uggle-abstinens finns även en estnisk webbkamera. där finns även ormvråk och havsörn mm.
  http://www.eenet.ee/EENet/kaamerad.html

  Vad gäller kattugglan är det inte ovanligt att de växlar boplatser mellan år. De kan häcka på annan plats i år för att komma tillbaka nästa år.

 2. Björn Says:

  Hej Tommy! Tack för länkarna!
  Jag satte upp PVC-plast runt stammen för att mården inte ska få fäste att klättra upp. Under dessa 5 år har mården varit där 2 ggr och bara hittills varit i holken en gång. Vi får hoppas att den håller sig undan. Den tog äggen från Knipan och gömde undan dom någonstans i skogen – ca 5 mård-minuter från holken.

  Ugglorna är kvar i skogen men jag tror inte dom häckar någon annanstans faktiskt. Det finns väldigt få – om ens något – naturligt ställe och de två övriga holkar som finns i skogen har ingen häckning – kollade dom häromdagen. Det är skumt i år. Både ugglan och knipan har försökt häcka men av någon anledning har dom inte lyckats tror jag.

Leave a Reply