holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Mamman och åtta ungar har lämnat holken

Kl 9:30 imorse så började mamman hoppa upp och sätta sig vid hålet i holken och kolla ut samtidigt som hon började med ett speciellt läte för att locka ungarna. Flera gånger hoppade mamman upp och ner igen i holken under förmiddagen. Hon kollade nog läget lite, kändes sig för hur det var utanför holken samtidigt som hon ville försäkra sig om att ungarna var redo att följa med henne och se livet utanför holken. Vid kl 11 ungefär hoppade mamman ut ur holken och då gick allt sen väldigt snabbt. De åtta ungarna följde efter i raskt takt och det hela var över på några minuter. Sen var dom borta och holken står nu tom igen. Filmklipp från hoppen finns här nedan.

Nu får vi hoppas att mamman och ungarna klarar sig iväg till Lindomeån eller vart dom nu är på väg. Är det någon som ser dom så berätta gärna det.

Hejdå Knipan för den här säsongen. Vi ses nog nästa år igen – så får vi se om det blir uggleungar eller knipungar i holken nästa år.

2 Responses to “Mamman och åtta ungar har lämnat holken”

  1. Janne Says:

    Underbara filmer !
    Är det inga problem för ungarna när de slänger sig rätt ut och med många meter ned till mark ?

  2. Björn Says:

    Dom borde bli mos känns det som, men dom brukar studsa lite på stenen och marken nedanför och sen promenera vidare som om inget har hänt. Dom väger ju inte så många gram ungarna så det är väl därför det går. Jag skulle inte ha ett helt ben i kroppen efter efter sånt fall…

Leave a Reply