holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Knipan har fått ungar nu!

Inatt fick Knipan ungar! Den första kom vid 02:34 inatt och sen har det kommit en eller två till vad jag kan se. Jag tror det är två eller tre ungar i holken just nu. Nu dröjer det nog bara ungefär ett dygn sen lämnar dom holken. Så vill man titta på det får man vara med nu!

Knipan verkar äta upp skalet på äggen sen efter kläckningen.

 

2 Responses to “Knipan har fått ungar nu!”

  1. förskoleklass y Says:

    hej Björn vi undrar vart ungarna tar vägen när de lämnat holken? Vad äter de? är de rädda för mården?

  2. Björn Says:

    Hej hej! Jag tror dom hoppar ut ur holken imorgon bitti. Mamman hoppar först och sen lockar hon ut alla ungarna med ett speciellt rop. Det kommer gå fort. På bara 10-15 minuter har nog sedan alla ungarna hoppat ut och skyndat sig till mamman. Sen snabbar dom nog sig alla ner till Lindomeån där dom troligen bor sen. Dricker vatten och äter olika sorters djur i ån skulle jag tro.
    Eftersom dom springer iväg på dagtid ner mot ån tror jag inte dom behöver oroa sig så mycket för varken Mården eller Ugglorna som jagar mest på natten eller tidigt morgon och sen kväll. Detsamma gäller ju Räven också. Så jag tror det kommer gå bra.

Leave a Reply