holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Ungen tillbaka hos sin familj

I eftermiddags hittade jag ugglornas häckningsplats. När det blev skymning gick jag dit och lyssnade. Efter en stund så kunde jag höra ungarna och till slut hade jag lyckats att hitta dom i skogen. Två ungar fanns uppe i träden och mamman var också på plats där. Då bestämde jag mig för att hämta ”min” unge som fanns hemma hos mig för att lyfta ut den till samma plats som de andra.

När jag kom tillbaka hem för att hämta ungen så hade den redan hoppat ut och satt i en tall strax vid tomtgränsen. Jag skrämde iväg den försiktigt åt rätt håll och efter en stund kunde jag både se och höra hur ugglorna återförenades med de andra två ungarna och mamman! Underbart!

I klippet nedan, som bara är ett ljudklipp, kan ni höra ungarna. Strax efter det att man hör en ko i klippet, kommer den tredje ungen och ansluter. Man hör hur glada de andra blev! När detta hände så stod jag bara några meter ifrån gömd och jag kunde se hur ungarna verkade bli glada! Dom hoppade upp och ner bredvid varandra och lät mer än dom brukar.

Slutet gott så här långt.

 

En bra dag.

 

Leave a Reply