holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Ugglan i trädet

Det är hög tid för en uppdatering om läget med ugglorna.

Nu är det maj månad och det verkar inte ha blivit någon häckning. Vare sig i min holk eller någonstans i skogen. Jag har spenderat mycket tid i skogen och letat efter andra häckningsplatser och hittar några stycken tänkbara, men inte hittat ugglorna där.

Däremot har jag hittat en av ugglornas favoritträd. Det är ca 100 meter från mitt hus och där sitter en av ugglorna nästan varje dag. Jag vet tyvärr inte om det honan eller hanen. Jag gissar att det är honan och att hanen tyvärr är borta – vilket då skulle kunna förklara varför häckningen uteblev.

Nästan varje dag går jag förbi och säger hej till ugglan där i trädet.
Inga ungar har jag sett till eller hört ännu så troligen blir det inte något mera kul att rapportera här förens nästa säsong.

Jag ska dock sätta upp en kamera på en av platserna där ugglan ofta jagar i hopp om att få ”live” film när ugglan jagar.

UgglaTrädet

Leave a Reply