holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

3 uggleungar ok och Knipan fortsätter häckningen

Flera gånger varje dag har jag kollat till ugglorna nu. Det är totalt tre ungar i kullen och alla verkar må fint och kan nu flyga kortare sträckor. Dom sitter högt upp i några träd nu strax utanför häckningsplatsen och mamman försöker locka dom längre och längre in mot skogen. Jag var lite orolig för den lilla ungen som var kvar på marken men även den är alltså högt uppe i träden nu och därigenom fri från de stora farorna såsom Mård, Katt, Räv och så vidare. Nu är det stor chans att alla tre ungar överlever bara dom får tillräckligt med mat.

Knipan i holken verkar också må bra. Hon ruvar vidare på äggen. Hon brukar vara i holken på natten för att lämna den i gryningen och komma tillbaka senare under dagen.

 

Leave a Reply