holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Kenneth, 3 ägg och Knipan fortsätter

Ok, dags igen för en liten statusuppdatering och två filmklipp!

På första filmklippet kan man se att Kenneth är kvar och lever, men däremot ser det bara ut att vara tre ägg kvar istället för fyra. Så min teori om att en unge kläcktes i förrgår, men att den inte överlevde verkar nog stämma. Det är ju lite jobbigt att inse att dessa små pippifåglar är riktiga rovdjur och när den andra ungen dog eller ännu värre, var nära att dö bara, så blev den mat åt mamman och den andra ungen… Det känns VÄLDIGT främmande för oss människor. Jag hoppas iallafall det känns väldigt främmande för alla er som läser detta …

Vi får se om det kläcks någon ny unge idag eller imorgon – det borde göra det.

Knipan har ju fått en egen holk nu. Ganska nära uggleholken – jag tänker ju mycket ekologiskt och det gör ju ugglan med – hon vill ju gärna ha närproducerad mat … hehe… Vi får se om Knipan flyttar in där eller inte och lägger sitt skafferi till ugglan där, nej förlåt jag menar häckar där och får massa fina ungar som senare kan leva fint i Lindomeån utan att bli ugglemat på vägen…

Men Knipan har ännu inte visat något intresse för den nya holken. Jag har varit där och kollat n, men den är tom. Jag håller på att montera upp en kamera utanför den eller inuti – vi får se vad jag hinner med.

Knipan har dock inte gett upp hoppet om att få komma in i uggleholken. Filmklipp två här ifrån strax innan kl 16 i eftermiddags då Knipan försökte ännu en gång – dock utan slagsmål. Både Ugglan och Knipan är betydligt mera på sin vakt nu för att undvika mera slagsmål. Knipan blev ju rejält tilltufsad sista gången det var slagsmål.

Leave a Reply