holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Sork på menyn igen

Det är sork på menyn igen i holken. Blir det inte lite väl tradigt med fåglar och sork på menyn mest? Men och andra sidan… vi människor äter ju gärna pizza och kebab flera dagar i rad också….

Hittills i år har dom ätit grodor, diverse fåglar samt sorkar av olika slag (möss, sorkar, råttor  etc – det är svårt att se skillnad på alla olika underarter i kameran – det går så snabbt när dom tar maten ibland).

Det finns en stor fladdermösskoloni väldigt nära holken och dom brukar ta några fladdermöss också, men i år har jag inte sett dom ta en enda. För ett par år sedan tog dom även lite större fåglar då och då såsom skata och nötskrika, men inte heller det i år. Tror det beror på att det bara är en unge nu att fixa mat till och då tar dom helst sorkar och småfåglar.

 

Leave a Reply