holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Tekniska problem

Tyvärr dras jag med två tekniska problem kring uggle-kameran och live-sändningen som jag jobbar med för att lösa.

Dels är live-streamingen avslagen just nu. Det beror på att Svenska Stadsnät i kombination med Telia tyvärr inte klarar av att leverera fast IP via fiber. Även om jag är beredd att betala för den tjänsten. Ytterst märkligt då Telia har lyckats med detta tidigare via gamla ADSL. Detta kan knappast vara ett tekniskt hinder utan det luktar byråkrati och krångel bara. Jag behöver gå runt detta genom att sätta upp en dyndns-historia men har inte orkat dra i det än.

Sen har jag störningar på kameran-länken som jag inte blir riktigt klok på. Det har inte varit störningar förut och helt plötsligt i höstas så började det komma. Jag hade förstått det enklare om det hade varit trådlös sändning på 2,4 GHz bandet som då kan krocka med grannars och mina egna Wifi, huslarm, sensorer för temperatur och fuktighet och annat. Men sedan ett par år tillbaka har jag gått ifrån trådlös sändning från holken på grund av just interference och det är kabel nu. Så jag förstår inte riktigt vad det kan vara. Det bör då bara kunna vara klassiskt 50 Hz brus, men jag har verkligen försökt reducera allt sånt. Och varför skulle det komma helt plötsligt just nu? Så just nu är det lite störningar på filmerna ni ser. Försöker råda bot på det också innan häckningen drar igång på allvar.

Leave a Reply