holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Ugglor och Knipor hela tiden!

Ja nu är det action i holken! Ugglorna kommer varje dag nu flera gånger varje natt.

Inatt kom hanen med en sork och blev lite snopen när honan inte var där – se videoklippet.

Så nog verkar det vara tid för häckning minsann! Jag såg också häromdagen honan och hanen i holken samtidigt. Skönt att se att dom är i ett par nu. I förmiddags hörde jag också hanen hoa mitt i ljusa förmiddagen utanför huset någonstans från ett träd.

Men ännu finns det inga ägg i holken.

Det blir kanske en fajt om holken i år igen. Tyvärr. För i eftermiddags kom nämligen herr och fru Knipa på besök och flög med bestämda vingslag mot holken. Fru Knipa kom dock inte riktigt in på första försöket och gav sig därefter iväg igen. Har hon lagt på sig över vintern?

Leave a Reply