holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Häckningen är över

Tyvärr är det över för den här gången. Ungarna dog som ni säkert redan har läst. Troligen av kylan när mamman inte var i holken på många timmar.

Honan var därefter ändå i holken i flera dagar efteråt. Hon kom på morgonen och var sen i holken hela dagarna. Hon städade och satt där. Flera gånger såg jag hur hon verkade orolig. Hon satt långa stunder i öppningen och tittade ut. Det var som om hon letade efter barnen eller pappan.

Efter några dagar lämnade hon helt och har nu inte kommit tillbaka något mera. Hon är så klart i skogen utanför någonstans, men det blev alltså ingen häckning i år heller. Det är nu många år sedan dom hade en lyckad häckning. Tidigare år har ju mården förstört två häckningen genom att äta upp äggen. Och ett annat år överleda bara en unge och den dog några få dagar utanför holken. Så hon har inte haft tur vår underbara uggla de senaste åren.

Vi får hoppas att pappan ändå finns kvar här ute i skogen och att dom häckar igen. Det finns ju fortfarande en liten chans att dom provar en gång till i år, men jag tror dock inte det kommer hända. Men vi får se. Jag håller koll här och i skogen framåt.

 

Leave a Reply