holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Kattuggla och storskrake i kamp

Kampen om holken fortsätter. Kattugglan är i holken och vaktar samt värmer sina fyra ägg och fortsätter sin häckning. Men då och då under förmiddagarna kommer en sjöfågel gång på gång och försöker ta holken i anspråk. Jag tror det är en storskrake. Det är en rejält stor sjöfågel med brunrött huvud med “tofsigt” på huvudet.

Det blir kamp varje gång nästan. Ibland är ugglan snabb och hör att sjöfågeln är på väg mot holken långt innan den är vid öppningen. Då hinner ugglan upp i hålet och då vänder sjöfågeln om. Men flera gånger har det blivit kamp i holken och till och med så att kattugglan drogs med ut ur holken av tyngden av sjöfågeln när dom slogs. Jag såg också storskraken sitta på taket på holken en längre stund en gång. Kanske väntade den på att kattugglan skulle hoppa ut?

Leave a Reply