holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Vilhelm och Irma blir större

Allt är lugnt och bra i holken. Sjöfågeln har inte varit där och stört nu på länge och ungarna Vilhelm och Irma blir större och större. De andra två äggen verkar dock inte bli något.

Mat verkar det finns gott om i år. Hanen kommer ofta med sork och fåglar till middag.
Honan jagar också själv. Men hon verkar ta större byten. Jag har inte lyckats sett vad hon tar än av de större bytena, men flera ggr har hon haft ett byte med sig mellan klorna som knappt går in i holken. Det sliter hon sen upp i mindre bitar och ger till ungarna. Bytet hon kommer in med har ungefär samma storlek/bredd som holkens öppning alltså ca 15 cm och ser ut som en harunge, liten kanin eller liknande. Det har päls. Jag kanske får göra öppningshålet större nästa år? Det är ingen som bor i närheten som helt plötsligt saknar massa dvärgkaniner?….

Leave a Reply