holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Ugglorna har börjat häckning?

Under december 2020 var ugglorna förbi holken då och då. Och vi kunde börja höra dom hoa i skogen om nätterna.

I januari 2021 så har “förspelet” ökat och jag har sett och hört ugglorna varje dag. Honan har även besökt holken dagligen och kikat lite där. Och nu har hon “flyttat in” så kanske påbörjas häckningen nu idag 10 januari 2021. Vi får se. Ibland är det lite osäkert i början och honan bestämmer sig inte riktigt. Tidigare år har hon ibland velat fram och tillbaka och flyttat ut och in den första perioden.


Jag var lite orolig för jag har inte städat holken i denna säsong. Jag brukar alltid göra rent under vintern och lägga in nytt spån. Men i år har jag inte gjort det då min stege helt enkelt gick sönder. Och det finns nog “spår” kvar från mården som kom under sommaren och rensade alla döda ägg från den misslyckade häckningen förra året. Men honan har faktiskt rensat själv. Jag har sett henne ta ut gamla skal från holken och slängt ut det. Det var lite udda faktiskt. De gamla skalen kändes som gummi eller plast. Som om det hänt någon kemisk reaktion på dom. Har aldrig varit med om det förut. Hur som helst så rensade honan det värsta och nu är kanske häckningen igång!!

Leave a Reply