holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Redo för ny häckningssäsong 2022

Nu är det dags för en ny säsong i holken!

I somras har det varit bålgetingar i uggleholken som byggde ett enormt stort bo runt kameran som sitter där inne och sen ner i hela holken! Har aldrig sett så stort bo förut. Holken är ju enormt stor och hela ytan inuti var ett bålgetingbo!
Häftigt!

Så när det varit minusgrader ett tag här nu i november-december så vågade jag mig upp och städa ur holken på det gamla getingboet samt spill som fanns kvar från förra årets ugglehäckning. Det var ett riktigt skitjobb och tog lång tid att göra rent holken så kameran fungerade igen.
Sen fick holken stå och torka några dygn och nu har jag lagt in spån i golvet igen och är reda på ny häckning av ugglorna!

Och ugglan har redan varit där nu och hälsat på igen lite granna.

Leave a Reply