holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Tyvärr är häckningen över för i år

I lördags morse kom tyvärr mården in i holken. Honan hann flyga ut i sista stund, men mården tog så klart äggen. Jag gick ut i bara kalsongerna och ihop med kattuggla honan samt även hanen som kom till undsättning så försökte vi med kreativa sätt få bort mården.
Tyvärr vann mården denna gång.

Jag har tidigare satt upp taggtråd och diverse andra saker för att hindra mården att komma in i holken, men det var lönlöst. Den här gången fick jag i alla fall se hur han tog sig in och det var uppifrån trädstammen. Han klättrade hur snabbt och smidigt som helst upp till toppen på tallen då han var rejält rädd för mig. Och där satte han sig och sökte skydd ett tag innan han hoppade vidare till andra träd med hjälp av angränsade grenar. Så det är nog svårt att stoppa mården från att ta sig in. Möjligen taggtråd ovanför holken, men det är för högt upp för att jag ska kunna sätta upp det och dessutom tror jag nog inte det hjälper. Och ta ner samtliga träd runtomkring är inget jag vill heller…
Vi får se om det kanske jakt på mård utlyst här…

På natten kom ugglehanen till holken och sörjde.

Leave a Reply