holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Snart hoppar nog första ut

Det är nog inte så lång tid kvar nu innan första ungen hoppar ut. Dom är stora nu.

Mamman har lämnat holken och sitter nu mestadels utanför i ett träd i närheten. Hon har det jobbigt när andra fåglar ser henne ska dom jävas med henne och “ge igen”. Egentligen helt förståeligt – dom vill ju inte ha ugglan här som äter upp dom. Men det är ändå tråkigt att se henne bli störd och jagad ofta varje dag av skator och andra fåglar. Dom har ju ingen chans mot henne om hon skulle attackera tillbaka, men dom irriterar henne och hon flyr undan hela tiden till ett nytt träd. Igår sår jag nio stycken koltrastar vara på henne samtidigt.

Det är stor chans nu att se henne på dagtid om man vill. Ofta räcker det med att lyssna efter koltrastens varningsläte och gå dit åt det hållet så ser man ofta ugglan i ett träd där.

Ungarna är stora och nu ser man tydligt storleksskillnaderna. Oliver är störst, sen Olivia, Elenor och sist lilla Valdemar.

Inom någon vecka tror jag oliver hoppar ut.

Leave a Reply