holken @ Annestorp

Kattuggla Live Video

Överlever Valdemar?

Nu har det gått över ett dygn, nästan 1,5 dygn sedan Valdemar fick mat eller någon uppmärksamhet från sin mamma. Och han har varit helt ensam i holken. Överlever han?

Jag tror beteendet från mamman och pappan är medvetet för att “tvinga” den sista ungen ut. Men han är fortfarande ganska liten. Jag börjar faktiskt bli lite orolig. Om mamman inte kommer under kvällen eller natten så är det nog kört för honom och då behöver han kanske hjälp. Får se om jag hjälper till eller inte. Det är normalt bäst att låta naturen ha sin gång. Oftast så löser det sig och tvärtom så kan man ibland ställa till skada om man försöker hjälpa och inte vet hur eller har fel tajming. Just nu är det rätta i alla fall att vänta och se vad som händer när mörkret kommer och natten.

Jag minns ett annat år när jag tog hand om en unge som hamnat helt fel och var nere bland huset i Lindome och jag fick fånga in den innan den hade dött av skator och annat. Jag hade den då i mitt garage samt i vedboden och efter ungefär ett dygn så var den ok igen och då tog jag den i mina händer och gick iväg med den till mamman som jag helt enkelt letade upp i skogen. Och den lyckan när mamman fick ungen igen var fantastiskt. Och även syskonen blev glada. Jag minns det som om det vore igår. Det finns på film någonstans här på bloggen om jag inte minns fel. Hursomhelst – lite orosmoln just med Valdemar, men jag tror det ordnar till sig under natten.

Jag har varit i skogen idag och hittat Oliver samt Olivia och mamman. Men inte Elenor. Men jag tror bara det är att hon gömmer sig bra. Om det hade hänt henne något är det mest troliga att jag hade sett spår av det och jag har inte sett något sådant. Däremot flera spår av skator som muckat bråk med ugglorna och som inte klarat sig…

Nu tar vi kväll och hoppas Valdemar hoppar ut ikväll och ansluter sig till dom andra.

Leave a Reply